Desert prajitura tavalita in nuca de cocos

de Cofetarul Vesel in Prajituri, 28 Dec 2017 | 6284 vizualizari

 

Reteta romaneasca: Va invit cu mare drag sa incercati aceasta reteta!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 gr faina alba
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 gr margarina
  • 10 gr praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 200 gr margarina topita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml apa
  • Pentru decor:
  • 100 gr nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura tavalita in nuca de cocos:

Blat: Amestecam zaharul cu esenta de vanilie si margarina pana obtinem o crema. Adaugam treptat ouale, apoi laptele, faina si praful de copt. Amestecam si dam blatul la copt 35 de minute, la 180C. Dupa ce s-a racit, taiem blatul in cuburi.

Glazura: Punem margarina topita pe foc, adaugam ciocolata si apa si amestecam bine. Dupa ce ciocolata s-a topit, luam glazura de pe foc.

Asamblarea prajiturii: Luam cate o bucata de blat, o inmuiem in glazura, apoi o tavalim in nuca de cocos. Prajiturile vor sta 2 ore la frigider, dupa aceea pot fi servite!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura tavalita in nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide